Contact information

nihontofinland@gmail.com

Sisältölaatikko

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Suomeksi

Japanilaiset miekat ovat monipuolinen keräilyn kohde: niissä yhdistyy antiikin keräily, historian tutkimus, metallurgia, estetiikka ja mystiikka. Vaikka aidot japanilaiset miekat eivät ole aivan halpoja keräilykohteita, voi silti kysyä minkä muun keskiaikaisen, suurta taitoa, kalliita materiaaleja ja paljon aikaa vaatineen signeeratun taideteoksen hankkimiseen riittää tavallisen palkansaajan kuukausipalkka.

Japanilainen miekka on taide-esineenä siinä mielessä poikkeuksellinen, että sen estetiikka avautuu vain yhdelle katsojalle kerrallaan, ja silloinkin on tiedettävä miten miekkaa käsitellään ja miten sen kauneuden saa esiin.

Keräilijä ei oikeastaan omista miekkojaan, vaan säilyttää niitä tuleville keräilijäsukupolville jatkumona entisten omistajien velvollisuudentunnolle, jonka ansiosta nämä taide-esineet ovat säilyneet vuosisatojen ajan läpi sotien, tulipalojen, myrskyjen ja maanjäristysten.

Pyydän anteeksi sivujeni suomenkielisen version puutetta. Uskon kuitenkin että lähes kaikki aiheesta kiinnostuneet henkilöt hallitsevat englannin kielen sekä jonkin verran japanin kielistä alan termistöä.

Jos olet myymässä tai ostamassa aitoa, vanhaa japanilaista miekkaa tai etsit tietoa omistamastasi terästä, ota toki yhteyttä!

Olen NBTHKn jäsen.

 

woodblockprint_compr2.jpg

...